Glas…

Het materiaal heeft me al van kindsbeen geïntrigeerd.

Het is koppig en nukkig, het barst liever dan te buigen. Vlijmscherp en kogelhard… Intrigerend door zijn sterkte, hardheid, kleuren en lichtspel…

Glas eist respect maar eenmaal het compromis gesloten manifesteert het zich als het ideale medium om licht te vangen, breken, reflecteren of caleidoscopisch te verstrooien.

Ik hou ervan om indrukken, gevoelens, emoties,… te verwerken in mijn creaties. Het glas fungeert daarbij als katalysator voor het licht dat als ongrijpbare factor een heel belangrijke rol inneemt.

Ik heb een voorliefde voor glas dat al een vorig leven kende: flessen, ruiten, brandramen, gevonden scherven… Het tot waardeloos gedegradeerde materiaal terug laten schitteren in nieuwe objecten, composities of installaties zijn een rode draad doorheen mijn werken.

 

Nico Sabbe (Kortrijk, 1974) is beeldend kunstenaar met een passie voor glas. In zijn werken probeert hij de toeschouwer aan te zetten tot nadenken en reflecteren. Zijn werken zijn zowel figuratief als beeldend-abstract. Glas wordt daarbij gecombineerd met andere materialen als staal, natuursteen, hout of keramiek. Een wetenschappelijke achtergrond helpt daarbij om het materiaal tot zijn uiterste eigenschappen te gaan benutten.

176207134 1060026611191286 3008402755599657047 n